Jaxie! is een orthopedagogische praktijk gespecialiseerd in het afnemen van intelligentieonderzoeken/iqtests bij kinderen en jongeren.

Wij hebben zeer veel ervaring in het afnemen van verschillende intelligentietests zoals de WISC V, de RAKIT 2 en de WAIS IV.

Wij zijn gespecialiseerd in het testen van kinderen en jongeren die goede begeleiding nodig hebben tijdens de testafname, bijvoorbeeld kinderen met (ernstige) faalangst, onzekerheid, hooggevoeligheid, aandacht- en concentratieproblemen of een ontwikkeld gedrag van onderpresteren wat vaak gezien wordt bij kinderen met (verborgen) hoogbegaafdheid. Wij testen zeer persoonlijk en de kwaliteit van de test is voor ons zeer belangrijk: we kijken veel verder dan enkel het iq-cijfer, we observeren en analyseren ook het patroon van sterktes en zwaktes binnen de intelligentie om zo gerichte adviezen mee te geven voor de praktijk.                                                                                                                                             

 • Wij testen persoonlijk! 
  Wij investeren in een goede band met de orthopedagoog die de intelligentietest af gaat nemen en er is altijd een kennismaking voorafgaand aan de afname van de iqtest.
 • Wij testen met zowel WISC V als RAKIT 2
  Wij kiezen in overleg met ouders bewust voor de intelligentietest die het best bij uw zoon of dochter past
 • Wij testen in een fijne omgeving! 
  Wij testen op locatie of in onze eigen praktijk in Roosendaal. Onze praktijk is mooi en gezellig ingericht met vrolijk gekleurde muren en spelletjes voor in de pauzes. 
 • Wij hebben een faalangst-specialisatie!
  Naast het vaststellen van laag- en hoogbegaafdheid hebben wij ons gespecialiseerd in het testen van kinderen en jongeren met (ernstige) faalangst en onzekerheid.
 • Van begin tot eind één vast gezicht! 
  Alle onze intelligentietesten worden van het eerste tot en met het laatste contact afgenomen door dezelfde universitair opgeleide orthopedagoog. Zij kijkt heel breed naar de prestaties tijdens de afname en analyseert deze uitgebreid, veel verder dan enkel een IQ-cijfer!