Drs. Jurdis Mannie

Hallo, ik ben Jurdis Mannie en ik werk met veel plezier als orthopedagoog bij Jaxie!
Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens en na mijn opleiding heb ik op meerdere plaatsen ervaring opgedaan met de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren. Zo heb ik specifiek gewerkt met zeer jonge kinderen (0 tot 6 jaar oud) en hun ouders. OntzJurdis Mannie - Jaxie! Roosendaalettend leuk om in de belevingswereld van deze jonge kindjes te duiken en ouders te helpen bij de opvoeding van deze kinderen. Later ben ik werkzaam geweest in een tweedelijns GGZ- instelling in Zeeland. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met diagnostiek op het gebied van intelligentie en neuropsychologie. Daarnaast heb ik hier veel individuele behandelingen mogen geven aan kinderen en jongeren met gedragsproblemen of sociaal-emotionele problemen. Ook heb ik een tijd lang jongeren van de middelbare school geholpen met huiswerkbegeleiding en het aanleren van studievaardigheden.   

Ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om bij Jaxie! de kans te krijgen om kinderen en jongeren, ook met veel onzekerheid en faalangst, op de intelligentie te kunnen testen. Hier kunnen we de tijd nemen voor de kinderen en wat verder kijken dan alleen een uitslagscore. In het werken met kinderen en jongeren vind ik het boven alles belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen bij mij als orthopedagoog. Dat is vaak hard werken en goed opletten met voor voor karakter je te maken hebt, maar daar ligt juist mijn grootste plezier in het werk!

 Drs. Lizzy van Sabben 

Hoi! Mijn naam is Lizzy van Sabben en ik werk met veel plezier bij Jaxie!

In 2011 heb ik mijn studie Pedagogiek afgerond in Nijmegen. Ik heb toen een aantal jaar binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie gewerkt als groepsleider. Graag wilde ik nog doorstuderen aan de universiteit, waar ik heb doorgeleerd tot orthopedagoog. Tijdens en na mijn studie heb ik ervaring op mogen doen in de diagnostiek en behandeling van kinderen met sociaal-Lizzy van Sabben - Jaxie!- Roosendaalemotionele problemen en/of gedragsproblemen. Ook ben ik werkzaam geweest als dyslexiebehandelaar, waarbij plezier in het leren centraal stond. Al deze ervaringen kan ik goed inzetten in mijn werk als orthopedagoog bij Jaxie! Kinderen en ouders in hun kracht zetten, dat is waar ik me voor wil inzetten. Dit probeer ik ook als vrijwilliger bij het project ‘taalmaatjes’ te doen.

Als orthopedagoog ervaar ik veel enthousiasme en plezier in het helpen van kinderen, jongeren en hun ouders. Ik vind het belangrijk om ruimte te bieden aan het kind om te groeien in zijn of haar gevoelens van zelfvertrouwen en trots. Door aan te sluiten bij de beleving van het kind of jongere, kunnen we samen op zoek gaan naar vaak al aanwezige vaardigheden en oplossingen. Ik vind het vooral belangrijk dat een kind zich op zijn gemak voelt en ervaart dat er ruimte is voor alle gevoelens. Samen lachen, schreeuwen, stampen of huilen, het mag allemaal! Een goede band tussen mij en het kind en creativiteit vind ik onmisbaar binnen de begeleiding.
In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik vind het heerlijk om te wandelen en te genieten van de natuur. Ook vind ik het fijn om creatief bezig te zijn met tekenen, schilderen of fotograferen. En ik kan hele lekkere taarten en koekjes bakken!

 Drs. Demi Brugel 

Hoi, ik ben Demi Brugel en ik werk met veel plezier bij Jaxie! Ik ben afgestudeerd als kind- enDemi Brugel Jaxie Roosendaal jeugdpsychologe aan de universiteit van Tilburg en ik heb veel ervaring mogen opdoen over veel verschillende problematieken omtrent diagnostiek en behandeling bij kinderen en jongeren. In het werken met kinderen vind ik het belangrijk dat ze lekker kind kunnen zijn. Ik vind het belangrijk uit te gaan van de positieve en sterke kanten. Ik vind het een uitdaging om deze samen met de kinderen en hun ouders te ontdekken en te gebruiken om zo samen verder te komen. Daarnaast vind ik het leuk en een blijvende uitdaging om op zoek te gaan naar manieren waarop ik kan aansluiten bij de belevingswereld van het specifieke kind of jongere. Iederen is namelijk zijn of haar eigen persoon en verdient een eigen benadering! In mijn vrije tijd vind ik het leuk om samen te zijn met mijn vrienden en familie. Ik vind het leuk om samen spellen te doen of een dagje weg te gaan. Ook wandel ik heel graag in het bos met mijn hond! 

 Drs. Janet van Hal

Hallo! Mijn naam is Janet van Hal en heel graag ben ik een jaxie! Naast mijn werk als Janet van Hal - Jaxie! Roosendaalpsycholoog ben ik moeder van een dochtertje. Ik krijg energie van het werken met kinderen en jongeren. Ik vind het leuk en uitdagend om hen én hun ouders te ondersteunen als het even niet meezit. Het persoonlijke contact is voor mij de grootste meerwaarde. Door goed te kijken naar wat kinderen en jongeren nodig hebben en uit te gaan van wat zij allemaal al kunnen, pas ik mijn behandelingen aan. Ieder kind is uniek en verdient een andere aanpak; dat is nou juist het leuke van mijn werk!

 

Ik ben afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog aan de Universiteit van Leiden. Tijdens mijn studie heb ik kinderen met verschillende psychiatrische stoornissen ondersteund in de thuissituatie. Hier heb ik geleerd om samen met kinderen en ouders oplossingsgericht te werken. Na mijn studie ben ik werkzaam geweest in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Hier ben ik vertrouwd geraakt met diverse behandel- en diagnostiekmethodes. Vervolgens heb ik een aantal jaar gewerkt als dyslexiebehandelaar. In de behandelingen stond creativiteit en enthousiasme centraal. Hier maak ik bij Jaxie! veelvuldig gebruik van in mijn behandelingen! Jaxie! biedt kinderen en jongeren persoonlijke behandelingen die aansluiten bij hun beleving. Kinderen en jongeren weten vaak wel wat zij nodig hebben, maar zij kunnen juist hulp gebruiken bij het daadwerkelijk aanpakken van problemen. Door een combinatie van praten en doen probeer ik deze kinderen en jongeren met veel plezier te helpen! De focus van mijn behandelingen ligt op het spelenderwijs samen ontdekken wat het beste werkt.

Drs. Kelly Baars

Hoi! Ik ben Kelly Baars en werk met veel plezier als psycholoog bij Jaxie! Tijdens mijn middelbare schooltijd wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. Toen ik klaar was Kelly Baars Jaxie Roosendaalmet het gymnasium heb ik dan ook besloten om psychologie te gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Hier heb ik uiteindelijk gekozen voor de richting kinder- en jeugdpsychologie, waar ik mijn diploma ook heb behaald. Ik heb tijdens mijn studie praktijkervaring op kunnen doen bij een hulpdienst voor kinderen en jongeren, waarbij een luisterend oor bieden en advies geven centraal stond. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in het uitvoeren van diagnostiek op meerdere gebieden. Ik was erg blij dat ik mijn geleerde kennis nu ook echt in de praktijk toe kon passen en dit doe ik nog steeds met veel plezier. Na mijn afstuderen heb ik kinderen met lees- en spellingproblematiek begeleid. In mijn werk vind ik het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn en dat we samen op zoek gaan naar een passende manier om een stap verder te komen. 

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op de tennisbaan en vind ik het heerlijk om leuke dingen te doen met vrienden en familie. Ook hou ik van bakken en ik maak dan ook regelmatig lekkere cakes of taarten.